Boek Dreamweaver: inleiding

Webdesign met DreamweaverHet bouwen van een website hoeft geen moeilijke opgave te zijn, maar als u een goede, professionele website wilt realiseren, moet u toch behoorlijk wat kennis in huis hebben. Een website moet technisch gezien goed werken, in verschillende browsers en op verschillende platforms. Daarnaast moet een website gebruiksvriendelijk zijn en voldoende toegankelijk. Een website moet uiteraard hoog in Google eindigen en voldoen aan de webstandaarden. Een website moet dan ook nog interessant zijn voor de bezoeker en natuurlijk willen we dat de website er mooi uitziet. En uiteindelijk willen we met een website natuurlijk iets bereiken, ook dat mogen we niet uit het oog verliezen!

U ziet het, het vakgebied webdesign is een heel breed vakgebied. In het boek Webdesign van concept tot realisatie van dezelfde auteur hebben we het voortraject voor het realiseren van een website beschreven in een uniek stappenplan. Het resultaat van de acht stappen is een Internet Project Plan (IPP) waarin alle aspecten van het ontwikkelen, realiseren en onderhouden van een website aan bod komen. Een IPP is de basis voor een website, maar uiteindelijk moet de website wel worden gerealiseerd! Dit boek helpt u daarbij.

In dit boek wordt het hele webdesigntraject doorlopen, zodat u ziet hoe dit in de praktijk in zijn werk gaat. We beginnen met het uitwerken van het IPP en we eindigen met het onderhoud van de website. Daarnaast en tussendoor komen alle aspecten van het webdesign aan bod.

Omdat Dreamweaver in de professionele webdesignwereld veel wordt gebruikt om websites mee te bouwen, hebben we hiervoor gekozen als basis. Maar daarnaast moet u ook leren hoe u afbeeldingen geschikt maakt voor een website. U kunt dit doen met bijvoorbeeld Photoshop of Fireworks. U wilt wellicht een animatie in de site opnemen of een banner maken? Dan hebt u Flash nodig. En een website heeft onderhoud nodig. Hiervoor is Contribute een heel geschikt pakket.

Dit boek heet Webdesign met Dreamweaver, maar dit is zeker geen Dreamweaver-boek! Het is veel meer dan dat. In dit boek wordt het gehele webdesigntraject doorlopen en wordt veel achtergrondinformatie gegeven. Hierin is Dreamweaver steeds de rode draad.