Boek Flash CS4 - de basis: inleiding

Flash CS4, de basisEr wordt wel eens gezegd: met Flash kan alles! Wij zijn van mening dat die bewering klopt. In Flash kunt u een complete website bouwen, maar ook een onderdeel voor een website. U kunt animaties maken, spelletjes en banners, maar ook interactieve toepassingen, stand-alone applicaties en cd-rom producties. U kunt met Flash zelfs inhoud maken voor mobiele telefoons. U kunt met vectoren tekenen in Flash, maar u kunt ook werken met bitmaps. U kunt geluid en video importeren en u kunt database-koppelingen maken. Flash beschikt over de ingebouwde programmeertaal ActionScript waarmee u interactiviteit en intelligentie aan uw applicatie kunt toevoegen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Over dit boek
In dit boek leert u stap voor stap de basis van Flash. In het eerste hoofdstuk krijgt u een overzicht van Flash en leert u de interface van Flash kennen. U leert werken met lagen en u leert verschillende soorten frames kennen. In het tweede hoofdstuk leert u tekenen in Flash en in het derde hoofdstuk leert u tekst toepassen. Meer over kleur en kleurverlopen leert u in het vierde hoofstuk. Wat symbolen zijn en hoe u ze gebruikt in Flash leert u in hoofdstuk 5. Hoofdstuk 6 is waarschijnlijk het leukste hoofdstuk, want daarin leert u hoe u animaties maakt. In hoofdstuk 7 komen afbeeldingen, geluid en video aan de orde. Hoofdstuk 8 gaat over de basis van ActionScript en in hoofdstuk 9 leert u hoe u uw Flash-film publiceert.

Over deze serie Ieder boek in deze serie behandelt alle basisbeginselen van een programma of programmeertaal. Dankzij de vele oefeningen kan de lezer de opgedane kennis direct in de praktijk toetsen. Boeken in deze serie onderscheiden zich door de vele aansprekende voorbeelden en de cases uit de dagelijkse praktijk, zodat duidelijk wordt hoe het programma of de programmertaal door experts wordt gebruikt. Na het lezen van het boek bent u in staat zelfstandig met het programma aan de slag te gaan en hebt u voldoende basiskennis om uw expertise verder uit te bouwen. Boeken in deze serie zijn geschikt voor opleidingen en cursussen, maar ook ideaal voor zelfstudie of naslag.

Over de inhoud Ieder hoofdstuk begint met een tweetal overzichtspagina’s waarop de basis van dat hoofdstuk is samengevat. U kunt in één oogopslag zien wat u als lezer in dat hoofdstuk te wachten staat. Links treft u een opsomming aan van de belangrijkste onderwerpen, rechts een compilatie van enkele kenmerkende onderdelen.

Ieder hoofdstuk bevat enkele oefeningen die volgen op een stuk theorie, zodat u zelf de opgedane kennis direct in de praktijk kunt toetsen. U hoeft de oefeningen niet per se te maken. U kunt het boek ook gewoon op ieder moment ter hand nemen en de stapsgewijze instructies nalezen.