§Boek Flashdesign: inleiding

Flashdesign voor vormgeversMacromedia Flash is de laatste jaren immens populair geworden. Het wordt veelvuldig gebruikt om websites mee te bouwen. En dan ook allerlei websites: entertainmentsites, educatieve sites, informatieve sites, webwinkels en ‘gewone’ bedrijfspresentaties. Flash is niet specifiek geschikt voor een bepaald soort site en ook niet specifiek ongeschikt voor een bepaald soort site.

Flash is bekend geworden door de veelvuldige animaties en geluidseffecten die in sommige sites zitten. Maar Flash wordt niet alleen gebruikt voor animaties. Het is juist ook heel krachtig voor het bouwen van dynamische, interactieve en intelligente websites, zoals databasegestuurde websites en rich internet applications.

Helaas is Flash in een verkeerd daglicht komen te staan. Dit komt omdat er veel slechte flashdesigners zijn die niet weten hoe ze Flash op een juiste manier moeten gebruiken. Ze maken movies die veel te groot zijn, ze maken intro’s waar de gebruiker niet op zit te wachten en ze maken langdurende ‘loading’-pagina’s.

In dit boek Flashdesign voor vormgevers leert de flashdesigner op een inspirerende en uitdagende wijze hoe het wel moet. Het boek behandelt onder andere de juiste animatietechnieken, opbouw van een flashmovie, optimalisatietechnieken, databasekoppelingen met bijvoorbeeld PHP/MySQL, gebruik van XML, ActionScript voor vormgevers en nog veel meer. Daarnaast worden er ontelbare tips gegeven uit de praktijk en door een aantal bekende flashprofessionals!