Over Hedwyg van Groenendaal

Volg mij op Twitter View Hedwyg van Groenendaal's profile on LinkedInAuteur Hedwyg van Groenendaal

Ir. Hedwyg van Groenendaal (1971) was in 1993 tijdens haar studie Bouwinformatica aan de Technische Universiteit Eindhoven al actief met internet. Na haar afstuderen in december 1995 heeft ze deze kennis in de praktijk toegepast als Information Manager bij Philips Medical Systems te Best. Ze heeft daar het intranet voor PMS wereldwijd mee opgezet. Al tijdens dit project zocht Hedwyg steeds naar nieuwe uitdagingen.

Ze vond de ultieme uitdaging uiteindelijk in het opzetten van een eigen internet- en webdesignbureau, Via Milia. Via Milia heeft diverse internet- en intranetprojecten gedaan voor zowel nationale als internationale klanten (onder andere IB-groep, Provincie Noord-Brabant, Philips, FlexRay Consortium).

Al vanaf de start van haar bedrijf in 1996 werd ze door diverse opleidingsinstituten gevraagd als docent. Hierdoor heeft ze niet alleen veel kennis en ervaring opgedaan, maar weet ze precies waar de behoeften liggen bij de webdesigners en sitebouwers. In januari 2000 opende ze dan ook haar eigen Internet Opleidingscentrum met trainingen op het gebied van webdesign (HTML, CSS, Dreamweaver, Flash, Fireworks, Usability) en webprogrammeren (JavaScript, ActionScript, XML, ASP, PHP). Daarnaast is Hedwyg een veelgevraagd docent en spreker.

In oktober 2001 verscheen haar eerste boek Flash ActionScript. Een boek geschreven voor flashdesigners die wilden leren programmeren in ActionScript. Dit boek was gebaseerd op Flash 5. In mei 2003 verscheen haar tweede boek Webdesign van concept tot realisatie, een handleiding hoe u een goed doordacht Internet Project Plan schrijft als basis voor een succesvolle website. Inmiddels heeft Hedwyg nog meer boeken geschreven over o.a. Flash, Dreamweaver en Prezi.

Van het succesvolle boek Webdesign van concept tot realisatie kwam in 2006 de 2e editie uit, in oktober 2009 en in februari 2014 de volledig herziene 4e editie.

De Prezi boeken van Hedwyg zijn erg succesvol. Haar eerste Prezi boek was het eerste boek over Prezi wereldwijd. Dit boek was het best verkochte computerboek van 2010. Inmiddels heeft Hedwyg zes Prezi boeken geschreven (waarvan twee Engelstalig) en schrijft ze nu haar zevende Prezi boek, de 4e editie van Presenteren met Prezi.

Rondom haar kennis over Prezi heeft Hedwyg van Groenendaal het bedrijf Prezi University opgericht. Van hieruit geeft ze met haar team trainingen, webinars en online training over Prezi en organiseert ze events. Hedwyg is door Prezi uitgeroepen tot een van de eerste officiële Prezi Experts wereldwijd. In 2013 won ze de wereldwijde TED-Prezi wedstrijd 'Ideas Matter'.

Wil je weten wat Hedwyg van Groenendaal voor je bedrijf kan betekenen? Of wil je haar inhuren als spreker, neem dan met haar contact op.

BOEK HEDWYG ALS SPREKER

Over hedwyg.nl

De website hedwyg.nl is ontstaan na het uitbrengen van Hedwyg's eerste boek Flash ActionScript in oktober 2001. De website wordt gebruikt om meer informatie te geven over de boeken die Hedwyg van Groenendaal schrijft (voor wie is een boek bedoeld, indeling en inhoud, bestanden die kunnen worden gedownload, eventueel updates of wijzigingen, enzovoort).

Hedwyg van Groenendaal is oprichter en eigenaar van Via Milia, een bedrijf dat internetprojecten en internetopleidingen verzorgt.

View Hedwyg van Groenendaal's profile on LinkedIn

Aan de rechterzijde van de website vindt u ActionScript-experimenten van Hedwyg zelf. Sommige experimenten kunt u zelf beïnvloeden met de muis (klikken of bewegen).