Boek Webdesign: inleiding

Webdesign van concept tot realisatie border= Het bouwen van een website lijkt een eenvoudige klus. U maakt een paar HTML-pagina’s, zet deze online en u hebt een website. Ja, u hebt dan een website, maar de vraag is of u dan een succesvolle website hebt. Een website die beantwoordt aan zowel de verwachtingen van de opdrachtgever als van de doelgroep. Vaak is dit niet het geval. Meestal is dit te wijten aan het van tevoren niet goed nadenken over een website. Enkele simpele vragen daarbij zijn: Wat willen we met de website bereiken? Voor wie bouwen we de website?

Voordat de daadwerkelijke bouw van de site gestart wordt, zullen veel van dit soort vragen moeten worden beantwoord. Het resultaat hiervan is een plan waarin alle aspecten van een website staan beschreven. We noemen dit het Internet Project Plan. Dit plan bevat acht onderdelen en vormt de basis voor het ontwerpen, realiseren en onderhouden van een website.

Naast een plan van aanpak voor het realiseren van een website komt in het boek een groot aantal uiteenlopende onderwerpen aan bod, zoals:

Daarnaast komen in het boek veel tips aan bod, zoals tips voor het gebruik van afbeeldingen, animaties en tips voor Flash-sites. Ook leert u over de juridische aspecten van websites en waarom webstandaarden zo belangrijk zijn. Kortom: dit boek is een leidraad voor elke webdesigner. Alle facetten van het webdesign komen aan bod, van concept tot realisatie.